0

Polkagriskakor!

 
 
 
Häromdagen exprimenterade vi ihop ett alldeles underbart recept på mjuka, möra kakor fyllda med en fluffig polkagriskrämmed crunch i..
Ja ni hör ju..
 
ca 20 dubbla kakor
 
250 g mjukt smör (ej margarin)
1 dl florsocker
3 dl mjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
 

Vispa smör och florsocker fluffigt med elvisp. Tillsätt mjöl, potatismjöl och vaniljsocker och vispa i ca 4 min till. Fyll en sprits och spritsa ut ca 40 kakor på två bakpappersklädda plåtar. Grädda i 200 gr i ca 9 min.

Under tiden gör du fyllningen

100 g smör

2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1 1/2 påse polkagrisar (ca 200g)

Vispa smöret fluffigt. Vispa i sockret och vaniljsockret.

Mixa hälften av polkagrisarna till ett mjöl, vänd ner polkamjölet i smeten. Mixa resterande polkagrisar lite lätt så att det blir ett crunch. Blanda ner i smeten.

Spritsa eller bre på polkakrämen på dem avsvalnade kakorna. Lägg ihop.

Pudra gärna med lite florsocker vid servering.

 

Voila! Kanske årets godaste småkaka!

Kram från oss!

 

 

 

 

 

Kommentera här: