0

Knäckig äppelpaj smaksatt med glögg.

Äppelpaj smaksatt med glögg, serveras med grädde.
 
Till en pajform.
Fyllning:
> 3 st röda äpplen
> 1,5 dl strösocker
> 1 dl valfri glögg, gärna saftglögg
> 1 tsk kanel
> 1 tsk kardemumma
 
Pajdeg:
> 150 g smör
> 0,5 dl strösocker
> ca 3 dl mjöl
> 0,5 tsk salt
> 1 tsk vaniljsocker
> 0,5 dl bakpulver
> 2 msk ljus sirap 
> lite ströbröd (till pajformen)
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader.
Börja med att kärna ut äpplena och skiva dom i centimetertjocka skivor.
Smöra och bröa en pajform, som du sedan skall fyllà med denna gooooodà äppelpaj.
Tag fram en stekpanna, häll i glöggen och sockret, låt det puttra upp.
Lägg sedan i äpplena, kanelen och kardemumman och låt allt karamelliseras.
Fyll sedan pajformen med äpplena och toppa med pajdegen.. Som görs såhär:
Använd dig av rumsvarmt smör som du vispar ihop med socker.
tillsätt vaniljsocker, bakpulver, salt, sirap och mjöl allt eftersom tills du fått en perfekt pajdeg som du lätt kan smula över pajen!
 
Toppa gärna med lite sirap innan pajen gräddas i mitten av ugnen i ca 35-40 min.
 
Vi önskar er en glad fortsättning 🎅