Rulltårta i ny version




Är ni ute i solen och gottar er? Tänk vad lite sol och värme gör med oss människor! Så härligt!
Häromdagen bakade vi en underbar rulltårta i en lite ny tappning. Lite fräschare smaker än i den klassiska och skapar sommarminnen gör den också!
3 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
2 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
2 msk florsocker
250 g fryst mango
1 liten ask färska jordgubbar
Sätt ugnen på 250 grader. Täck en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. När du tycker att du vispat klart, vispa då 5 min till för att garantera att få en fluffig och fin botten :-) Rör ner mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det. Bred ut smeten jämnt över pappret. Grädda i mitten av ugnen i cirka 5 minuter.
Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Drag av bakplåtspappret efter någon minut. Låt kakan kallna under en bakhandduk.
Vispa grädden till ett mjukt skum. Blanda i den turkiska yoghurten och florsockret. Låt stå i kyl medan du hackar upp mango och jordgubbar i mindre bitar.
Bred gräddyoghurten över kakan. Strö över bären/frukten och rulla ihop den från ena långsidan. Rulla in kakan i pappret och låt den ligga med skarven ner.
Njut tillsammans med en kopp kaffe!
Mums!