Bagels på g!

Baka bröd är väl ändå ganska mysigt? Det tycker vi i alla fall!
Om inte annat så är det gott både till frukost & kvällsmat.
Passa på att baka lite gott bröd till picknick-korgen i sommar, så kan man fika med en riktigt god smörgås till kaffet! ☕️
Recept
50 g jäst
3 dl vatten
2 dl mjölk
1 ägg
2 msk honung
50 g smör (rumsvarmt)
1 tsk salt
ca 13 dl
Topping
1 ägg
sesamfrön
Gör såhär
Smula ner jästen i en bakbunke, värm upp vatten & mjölk tillsammans till ca 40 grader och blanda samman med jästen.
Tillsätt sedan salt, ägg, smör, honung & mjöl allt eftersom tills det att degen är mjuk och men ändå hanterbar.
Låt degen jäsa under handduk i ca 60 min.
Häll över degen på en mjölad bänk och dela upp den i ca 12 lika stora bitar.
Rulla dom till bollar, platta till dom en aning och sätt fingret i mitten utav bollen och "snurra" tills det att din bagel fått en fin form.
Lägg upp dom på en plåt eller två, med ett mellanrum på någon centimeter, så att dom får plats att jäsa ytterligare 30 min under handduk.
Sätt ugnen på 210 grader.
När bröden är färdig jästa så skall dom penslas med vispat ägg och strös över med sesamfrön.
Låt bröden gräddas i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter, tills det att dom fått en gyllenbrun färg.
Låt bröden & servera med något gott pålägg!