2

Ljuvlig vaniljpannacotta

 
Hoppas att ni har det bra i julstressen?
Kom ihåg att njuta också! Kanske med den här godingen som bryter av mot all julmat, men ändå känns lite rolig den här högtiden då den har smak av stjärnanis!
😃
 
RECEPT
ca 8 glas/burkar
 
1 liter vispgrädde
2 vaniljstänger
1 dl socker 
4 gelatinblad
 
400 g frysta hallon
2 dl socker 
2 st stjärnanis 
 

Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur den i en kastrull. Låt även skalet följa med i kastrullen. Slå i grädde och socker. Koka upp allt.

 Låt det sjuda i ca 20 minuter under lock. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i kastrullen. Smält dem försiktigt under omrörning. Fördela pannacottan i glas eller glasburkar. 
Låt stå i kyl i minst 4 timmar.
 
 Smält socker i en kastrull, var försiktig så det ej bränns och rör inte för mycket i det. När sockret smält nästan helt att tillsätts de frysta hallonen och stjärnanis. Rör runt. Låt sirapen koka ca 15 minuter. Låt den svalna och sila den så du får en fin röd sirap utan kärnor.
 
Toppa pannacottan med sirapen och färska hallon.
 
Trevlig kväll!
 
 

Kommentarer:

1 Ida:

skriven

Kan man förbereda både pannacottan och sirapen dagen innan det ska serveras? Ska i sådana fall sirapen hällas på precis innan servering? :)

Svar: Ansolut det går jätte bra! Förvara i kylen bara.Och precis, häll på sirapen innan servering👍😊 kram
Sara Thilander & Victoria Hansson

2 Anonym:

skriven

Jag vill inte vara tjatig, men jag väntar fortfarande på äppelpaj med glögg receptet!😃

Kommentera här: