2

Rågfrallan.

Frukostfralla, kvällssmörgås eller buffébröd? Ja, du väljer helt själv! 
 
Rågfralla
50 g jäst
5 dl vatten ( 38 grader )
2 msk olivolja 
1 msk salt
5 dl havregryn
4 dl vetemjöl
1 dl linfrön
9-10 dl rågmjöl
 
Gör såhär
Starta med att smula ner jästen i en stor bunke, häll sedan på de lagom varma vattnet och rör om!
Tillsätt sedan olivoljan, saltet, linfrön och havregryn. Mjölet tillsätts sedan lite i taget tills det att du fått en fin deg!
Jäs degen i ca 45 minuter, skär sedan upp dina frallor, låt dom jäsa under handduk i 30 minter till.
Innan du låter som gräddas i ugnen så mjöla in dom i lite rågmjöl, så får dom ett härligt, rustikt utseende! 
 
Låt svalna och njut av nybakade rågfrallor!