Rågfrallan.
Frukostfralla, kvällssmörgås eller buffébröd? Ja, du väljer helt själv!
Rågfralla
50 g jäst
5 dl vatten ( 38 grader )
2 msk olivolja
1 msk salt
5 dl havregryn
4 dl vetemjöl
1 dl linfrön
9-10 dl rågmjöl
Gör såhär
Starta med att smula ner jästen i en stor bunke, häll sedan på de lagom varma vattnet och rör om!
Tillsätt sedan olivoljan, saltet, linfrön och havregryn. Mjölet tillsätts sedan lite i taget tills det att du fått en fin deg!
Jäs degen i ca 45 minuter, skär sedan upp dina frallor, låt dom jäsa under handduk i 30 minter till.
Innan du låter som gräddas i ugnen så mjöla in dom i lite rågmjöl, så får dom ett härligt, rustikt utseende!
Låt svalna och njut av nybakade rågfrallor!

skriven
Vad har ni för temperatur på ugnen och ungefärlig tid? Hur många blir det?