Alla älskar cheesecake
Godaste receptet på cheesecake kommer här!
- 14 st digestivekex
- 0 ,5 dl strösocker
- 0 ,5 tsk salt
- 100 g smör
- 900 g färskost - rumstempererad
- 3 dl strösocker
- 1 st vaniljstång
- 0 ,5 dl vetemjöl
- 2 dl gräddfil - rumstempererad
- 3 ägg - rumstempererad
- 1 äggula - rumstempererad
Sätt ugnen på 180 grader. Kör kex, strösocker och salt i en matberedare till fina smulor. Smält smöret och tillsätt det. Fodra en bakform, 23 cm i diameter med smulorna, gärna lite upp på kanterna. Platta till ytan och grädda mitt i ugnen i 8-9 minuter. Låt svalna.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett vattenbad i botten på ugnen. Vispa färskost och strösocker fluffigt. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och blanda ner dem i bunken tillsammans med mjölet. Vispa i ca 4 minuter och vänd sedan ner gräddfilen med en slickepott. Vänd därefter ner 1 ägg i taget samt äggulan och blanda noga. Häll smeten i formen och grädda cheesecaken mitt i ugnen i 10 minuter på 200 grader. Sänk sedan värmen till 120 grader (öppna inte ugnsluckan) och grädda i 60 minuter till. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 55 minuter. Låt svalna helt. Låt cheesecaken stå i kylen minst 6 timmar.
Dekorera med exempelvis färska bär, servera tillsammans med grädde och kanske en enkel bärsås?
Glad torsdag!