Toppad Tigerkaka!
Om du vill bjuda nära och kära på en kaka som dom sent kommer glömma?
Välj denna!!! Saftig, chokladig, mumsig och bara hur god som helst!
Recept:
2 st ägg
2 dl strösocker
2 msk kakao
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
Gör såhär:
Vispa ihop ägg och socker tills det blivit vitt och fluffigt.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, blanda sedan ihop det med smeten.
Rör ihop mjölet, bakpulvret och vaniljsockret och tillsätt det också, så att det får en fin konsistens.
Häll i hälften av smeten i formen och sparas resten.
I den ska nu tillsättas kakao, så att vi kan blanda samman dessa två som skall bilda en fin, fin Tigerkaka.
Grädda kakan på 175 grader i ca 35-40 min. Låt kakan svalna och toppa den sedan med en underbar chokladtopping!
Topping:
100 g smör
1 dl socker
2 msk sirap
1 msk kakao
Detta ska koka ihop, hällas på den svalnade kakan och sedan serveras med lättvispad grädde!
Tips! Låt kakan stå i rumstemperatur och inte i kyla, då blir den torr!
