0

Biskvier med daim

Äntligen, här kommer receptet på biskvierna med daim. Alla kommer älska dessa, vi lovar!
 
Till bottnarna:
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita

 Till fyllningen:

150 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 dubbeldajm
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
 
Till toppingen:

 150 g mjölkchoklad

1/2 dubbeldajm

 

Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de får en fin färg.

Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser. Hacka daimen och rör ner i smörkrämen. Bred smöret på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i frysen minst en timme.

Smält chokladen på svag värme. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på hackad daim som dekoration.

Njut!

 
 

Kommentera här: