Biskvier med daim
Äntligen, här kommer receptet på biskvierna med daim. Alla kommer älska dessa, vi lovar!
Till bottnarna:
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
Till fyllningen:
150 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 dubbeldajm
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
Till toppingen:
150 g mjölkchoklad
1/2 dubbeldajm
Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de får en fin färg.
Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser. Hacka daimen och rör ner i smörkrämen. Bred smöret på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i frysen minst en timme.
Smält chokladen på svag värme. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på hackad daim som dekoration.
Njut!