0

Bullfest!

 
 
 
 
 
Vaniljbullar blev det igår för hela slanten! 
Saftiga och goda!
Brukar oftast göra knutar när jag gör bullar men denna gång blev det vanliga "rullar" så att säga. Bakade av hälften på vanlig plåt och hälften i en muffinsform. När man bakar bullar i muffinsform förhindrar man att smör och socker rinner ut, utan stannar istället kvar i bullen på ett fiffigt sätt, dessutom får dom lite höjd. Men allt är ju en smaksak.
Goda blir dom hur du än väljer att göra dom;)
 
ca 25 st
 

 

100 g smör

5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 ½ dl socker
½ tsk salt
2 tsk malen kardemumma
15 dl vetemjöl

 

 

Fyllning:
250 g rumstempererat smör
2 ½ dl socker 
3 msk vaniljsocker

 

 

1 ägg till pensling
pärlsocker

 

Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, saltet, sockret, kardemumman och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter, ca 5 min i maskin eller 10 min för hand.

Låt jäsa minst 40 minuter under bakduk.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp till en slät smet.

Lägg upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel.

Bred ut hälften av fyllningen på varje Del. Rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i bitar, känn på vikten så dom blir ungefärligt lika stora. Lägg dem på plåtar. Låt jäsa ca 35 minuter under bakduk.

Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen, 250 C, ca 10 minuter. Låt svalna under bakduk.

 

Avnjutes bäst tillsammans med ett glas mjölk.

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Kommentera här: