0

Knäckiga havreflarn

Ja, denna goda, knäckiga och främst simpla kaka bakades här om dagen i vårt kök! Det är en kaka som alla borde våga sig på... Går snabbt att baka, hållbarheten är lång och alla åldrar älskar den!

HAVREFLARN
75 g smör
1 dl socker
1,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
2 msk ljus sirap
1 msk mjölk eller grädde
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR ( 200 grader i 7-8 minuter )
Starta med att sätta på ungen.
Smält sedan smöret i en kastrull.
När smöret är smält så skall kastrullen tas av från plattan och resten av ingredienser i. Blanda samman allt till en smet som sedan skall klickas ut på plåten med en matsked. Tänk på att kakorna skall ha gott med avstånd mellan varandra så att dom inte bildar ett enda stort havreflarn!
Låt kakan svalna och njut!






Kommentera här: