Bullar med glasyr!

Recept:
ca 20 st
50 g jäst
0,5 l mjölk
150 g smör
1 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk salt
1 msk kardemumma
12 dl vetemjöl
2 dl fint rågmjöl
Fyllning:
100 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Glasyr:
1 msk vatten
2 dl florsocker
Gör såhär:
1. Smula ner jästen i en bakbunke, värm sedan upp mjölken till ca 38 grader och blanda ihop med jästen så att den löser upp sig.
2. Tillsätt rumsvarmt smör, ägg, socker, salt, kardemumma, rågmjöl och blanda samman.
3. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, tills det att degen är lagom i konsistensen. Den får absolut inte få för mycket mjöl. Låt degen hellre knådas eller gå längre i maskinen, så att mjölet får arbetas in i degen innan du tillsätter mer.
4. Låt bulldegen jäsa i ca 45 minuter. Kavla sedan ut den till en fyrkant ca 0,5 cm tjock. Bred över vaniljfyllningen & rulla ihop, skär i 1,5-2 cm tjocka skivor och placera på plåten, antingen mitt på eller i formar.
5. Låt gräddas i ugnen på 170 grader i ca 20 minuter. När bullarna är klara så låter man dom svalna en aning och sedan toppas dom med florsockerglasyren.
6. K L A R T! 😋