0

Chokladmunkar, mumsmums!

 
🔸RECEPT🔸
Ca 20 st
 
50 g jäst
5 dl mjölk
150 g smör
1 tsk salt
1,5 dl strösocker
2 st ägg
ca 13 dl vetemjöl
0,7 dl kakao
 
1 l rapsolja (till friteringen)
2-3 dl strösocker 
 
Gör såhär:
Smula ner jästen i en bakbunken, tillsätt mjölken som skall vara uppvärmd till ca 37 grader.
Blanda samman jästen och mjölken tills det har blivit till en slät smet.
Tillsätt sedan smör (rumsvarmt), ägg, socker, salt, kakao och till sist vetemjöl.
Låt degen gå tills den är lätthanterlig (ca 5-10 min i bakmaskin & 10-15 min för hand.)
Låt jäsa under handduk i ca 30 min innan du formar degen till små munkar, ungefär lika stora som en pingisboll.
Låt dom sedan jäsa ytterligare 30 min.
 
Koka upp oljan till 180 grader, tag en kastrull som är tjockbottnad och hög på kanterna!
 Var FÖRSIKTIG när oljan kommit upp i temperatur!
 
Lägg ner 1-2 munkar i taget och låt dom friteras ca 45 sek på varje sida! Tag upp munkarna med en hålslev och placera dom på ett hushållspapper, rulla dom sedan i socker medans dom är varma!
 
TIPS! Låt oljan svalna och spara den i en behållare tills nästa gång du skall fritera munkar! 🍩
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: