LAKRITS-dagen!

Här har vi den! Den är glutenfri och hur god som helst!
Kladdkaka smaksatt med lakrits, toppad med en smörig lakritskola!
Vi bara älskar den 🙏
Recept
4 st ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
250 g mörk choklad
250 g smör
1 dl espresso
1 dl lakrits (krossad turkisk peppar)
Topping
1 dl lakrits (krossad turkisk peppar)
100 g smör
0,5 dl strösocker
1 msk vispgrädde
1 msk ljus sirap
1 msk kakao
Gör såhär
Sätt ugnen på 180 grader!
Vispa samman ägg, socker och vaniljsocker, så att det blir vitt. Smält smöret i en kastrull, rör ner chokladen och kaffet.
Blanda samman alla ingridienser försiktigt, inte vispa, bara röra tills allt blivit blandat.
Smöra en springform och fyll den sedan med smeten, strö över den krossade lakritsen.
Låt den gräddas i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter.
Toppingen är busenkel!
Blanda samman alla ingridienser i en kastrull och låt det koka upp, rör hela tiden så att lakritsen inte klumpar sig. Låt den sedan svalna.
När kladdkakan är klar så får den vila i 5-10 minuter innan toppingen får hällas över.
Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass!
Trevlig söndag 💛