Minilussekatter

Men ingen stress, det blir jul ändå!
Här kommer vårat recept på våra bästa lussekatter. Gott gott!
Ingredienser
25 g jäst
50 g smör
2 1⁄2 dl röd mjölk
1 1⁄4 dl kvarg (10%)
1 paket saffran
2 krm salt
2 1/2 tsk stött kardemumma
1 dl strösocker
7-8 dl vetemjöl
russin
2 ägg
Lägg russin i blöt. På så sätt torkar man inte ut bullarna. Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll det över jästen. Tillsätt kvarg, saffran, salt, kardemumma, socker och mjölet succesivt. Arbeta degen i ca 15 min. När degen lätt lossnar från bunken är den klar. Låt jäsa övertäckt i ca 1 timma. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i ca 50 bitar och baka ut till lussekatter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt russinen rinna av. Tryck i russinen i bullarna. Låt jäsa i ca 20 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla lussekatterna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 5-6 minuter. Pensla med uppvispad äggula när de kommer ut från ugnen. Det är så dom får sin fina glans. Låt bullarna svalna.
Njut!
Kram från oss!
