0

Chokladbiscottis fyllda med nötter och ingefära!

 
Chokladbiscottis med hasselnötter och smak av ingefära! 🙌
 
Recept:
  • 150 g hasselnötter
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 0,5 dl kakao
  • 5,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk ingefära
  • 1 st ägg (till pensling)
  • 150 g mörk choklad 
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader. Hacka nötterna grovt. Vispa ihop smör och socker. Rör ner äggen ett i taget. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, nötterna och kakaon, rör ner det i smeten tills allt är blandat. Ta upp degen på bakbänken och rulla den till två längder som är lika långa som en plåt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla på ägget. Baka längderna i mitten av ugnen i ca 30-40 min.

Ta ut plåten och sänk värmen till 100 grader. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 min eller tills dom är torra!

Smält chokladen över vattenbad och doppa sedan biscottin! 

Låt den sedan ligga och svalna på bakplåtspapper! 

lycka till med bakningen! 

Trevlig kväll 🌙

 
 

Kommentera här: