Skogsbärsbullar!
Idag startades söndagen med bakning!
Att baka bullar kan göra en så himla glad... Om slutresultatet blir som man vill förstås!
Just dessa Skojsbärsbullarna gjorde mig väldigt glad, smakrika och saftiga som få!
Recept
16 st bullar
50 g jäst
150 g smör
0,5 l mjölk
1 ägg
1,5 dl strösocker
1 msk kardemumma
1 tsk salt
1,5 l vetemjöl
Lite pärlsocker som topping!
2 dl blandade bär
0,5 dö strösocker
2 msk hallonsylt
Gör såhär:
Starta med att smula ner jästen i en stor degbunke!
Värm sedan upp mjölken till 38 grader och tillsätt det rumstempurerade smöret tillsammans med mjölken, som skall blandas med jästen.
Tillsätt sedan ägg, socker, salt, kardemumma och vetemjöl!
Vetemjölet skall i sist och tillsättas lite i taget!
Knåda degen i ca 10-15 minuter och låt den sedan vila i 1 timma, under handduk!
Lägg upp degen på ett mjölat bord och kavla ut den till en stor fyrkant!
Börja nu med att dela upp degen till ca 5 cm tjocka längder (skär på diagonalen.)
I varje länga så skär du ett snitt längs med mitten och sedan snurrar du degen och virar den 2 varv runt handen och sedan ner i mitten!
Lägg bullen på en plåt och tryck ut den i mitten så att det bildas en liten skål där du kan placera fyllningen!
Medans du gör fyllningen får bullarna vila ytterligare en liten stund till, under handduk!
Använd dig av vilka bär du vill, färska som frysta! Blanda dom tillsammans med strösocker och hallonsylt!
Fyll bullarna med ca 1 msk i varje bulle.
Strö över lite mjöl och pärlsocker!
Låt dom sedan gräddas i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter, på 175 grader!
Trevlig söndagskväll ☕️🌟


skriven
Ser väldigt gott ut. Får pröva någon gång.
/Lars Lisspers