Snabba aprikosbullar.
Aprikosbullar, snabbt och enkelt!
Ca 20 st
Bulldegen:
100 g smör
2,5 dl mjölk
1 dl strösocker
1 tsk salt
1 tsk kardemumma
3 tsk bakpulver
7 dl mjöl
Aprikosfyllning:
50 g smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
4 msk aprikosmarmelad ( med bitar. )
Topping:
1 ägg
pärlsocker
Starta med att sätta ugnen på 200 grader!
Tag fram en stor bakbunke som får plats i din micro, smält smöret och tillsätt sedan mjölken.
Häll sedan i sockret, saltet samt kardemumman och blanda samman alla ingridienser.
Blanda ihop mjölet och bakpulvret försig och tillsätt det allt eftersom i smeten så att du får en perfekt deg!
Tillsätter du allt mjöl på en gång så vill gärna degen bli stabbig!
Låt degen vila medans du gör själva fyllningen.
Använd dig av rumstempererat smör för att lättare kunna vispa ihop alla ingridienser till en god fyllning.
Kavla ut degen på ett mjölat bakbord och bred på fyllningen.
Rulla ihop, dela upp till lagom stora bullar och placera dom i muffinsformar eller rätt på bakplåtspapret.
Pensla dom med ägg och strö på pärlsocker.
Låt dom gräddas i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
Vi önskar er en trevlig lördag!
