0

Välkommen 2015

 
Nytt år och nya möjligheter!
Härligt att vi går mot ljusare tider. 
Hoppas att ni hade en fin nyårsafton igår och åt något gott?
 
Vi åt bland annat en smaskig brownie som vi tänkte dela med oss av. Passar året runt, gärna med en klick lättvispad grädde till!
 
Mörk chokladbrownie med mjölkchokladfudge rostade pistagenötter och havssalt
 
ca 12 st
 
175 g rumstempererat smör
1,5 dl rårörsocker
1 dl ljust muscovadosocker
1 dl kakao
0,5 dl ljus sirap
1/2 tsk havssalt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
50 g mörka chokladknappar
 
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
0,5 dl ljus sirap
200 g mjölkchoklad
1/2 tsk havssalt
pistagenötter
 
Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form ca 20x30cm med bakplåtspapper och smöra det.
 
Vispa smör, rårörsocker och muscovado mjukt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt.
 
Vänd ner ett ägg i taget och vänd till sist ner vetemjöl tillsammans med chokladknapparna.
 
 Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Känn efter med en sticka, den skall vara kladdig. Låt brownien svalna.
 
Koka upp grädde, mjölk och sirap till fudgen. Hacka chokladen och häll sedan gräddmjölken över. Rör till en jämn smet. Tillsätt salt och låt fudgen svalna.
 
Bred över kakan när den stelnat något och förvara i kyl tills glasyren stelnat.
 
Rosta under tiden pistagenötter i en torr stekpanna med lite salt och låt svalna.
 
Skär i rutor och dekorera med hackade pistagenötter.
 
NJUT😍
 
GOTT NYTT ÅR FRÅN OSS💥💫💥
 

Kommentera här: