Smulpaj med smak av vår.

Smulpaj fylld med goda bär och vit choklad!
Våren har varit på besök i vår lilla stad och nu hoppas vi på att den stanna ett tag!
Sol och värme inspirerar oss verkligen, man finner lite lycka i allt!
Speciellt i bakningen, man vill baka allt som har med våren att göra!
Därför valde vi att baka denna extremt goda smulpaj med vit choklad!
RECEPT
Pajdeg:
350 g smör
1,5 dl strösocker
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3-4 dl vetemjöl
Fyllning:
6-7 dl blandade frysta bär
0,5 dl strösocker
2 msk ljus sirap
0,5 dl potatismjöl
150 g vit choklad
Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader och smält smöret i 30 sekunder, bara så att det blir mjukt.
Vispa ihop smör, socker och sirap.
Blanda samman mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Tillsätt detta i smeten (vispa på låg fart), lite i taget tills degen är smulig, men inte för torr.
Pajens slutresultat skall uppnå en knäckig och smörig skorpa, så var försiktig med mjölet.
Tryck ut lite utav pajdegen i formen, i ett tunt lager och placera den i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills den fått en gyllenbrun färg.
Tag ut pajformen och låt den svalna. Fyll den sedan med dina favoritbär, strö över socker, sirap, potatismjöl och riven vit choklad.
slutligen skall resterande pajdeg smulas över och sedan in i ugnen igen för att gräddas ytterligare 25-30 min.
Severa pajen med vaniljsås, vaniljvisp eller varför inte lite vispgrädde?
Fortsatt trevlig torsdag och kom ihåg att njuta utav vårsolen.. Det gör vi! ☀️
