1

Morotsrulltårta

 
Morotsrulltårta med lime, färskost & Brillat Savarin fyllning
 
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl 
1,5 tsk bakpulver 
2 tsk vaniljsocker
1 msk kanel 
2 tsk ingefära 
1 krm salt
1 msk rivet limeskal
1 msk rapsolja
1 st morot, ca 150 g
 
Fyllning
50 g smör
200 g mascarpone
150 g Brillat Savarin
3 dl florsocker
1 st lime
 
Gör såhär
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel, ingefära, limeskal och salt och tillsätt i äggsmeten.
Tillsätt sedan även rapsolja och riven morot.
Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper ocg grädda i mitten utav ugnen på ca 225 grader  i 7 min. Sockra ett bakplåtspapper som du vänder upp den bakade kakan på, pensla baksidan med vatten och dra försiktigt bort pappret.
Låt kakan svalna! Vispa ihop alla ingridienser till fyllningen, använd dig utav rumsvarmt smör. När kakan svalnat, så breds färskostfyllningen på.
Rulla ihop från långsidan. 
 
Linda in kakan i smörpapper och förvara i kylen fram till servering.
Går även bra att frysa ner.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Johanna Bengtsson:

skriven

Hejsan!
Mitt namn är Johanna Bengtsson och jag arbetar som frilansande reporter på tjejtidningen FRIDA. Jag skulle vilja komma i kontakt med er men hittar inga kontaktuppgifter/mail till er någonstans, därför hoppas jag att ni ska se denna kommentar :)
Maila gärna mig på [email protected] när ni ser detta så berättar jag mer :)

Ha en fin dag så hoppas jag att vi hörs!

MVH
Johanna Bengtsson
Tidningen FRIDA
0704 914054

Kommentera här: