Pepparkaksbullar

Vad kan gå fel smakmässigt? Pepparkaka & bulle, bästa kombon.
Nu börjar den mysiga tiden på året, då vi kan starta julbaket på RIKTIGT!
Vetedeg:
150 g smör
5 dl mjölk
50 g kronjäst
1,5 dl strösocker
2 ägg
1 tsk kardemumma
1 tsk salt
14-15 dl vetemjöl
Fyllning:
125 g smör
1 dl strösocker
20 g pepparkakskrydda
1 msk kanel
1 tsk kardemumma
Topping:
1 ägg
rörsocker strö
Smält smöret & tillsätt mjölken, så att det uppnår 37 grader. Känn efter med fingret, det ska uppnå kroppstemperatur. Häll över till en bakbunke och tillsätt jästen. Sedan skall strösocker, ägg, kardemumma, salt & till sist vetemjöl blandas i.
Vetemjöl tar man försiktigt några dl i taget.
Låt gå i balmaskin ca 10-15 min. För hand 5-10
min. Sedan skall degen jäsa i 45-60 min under handduk.
Starta sålänge med fyllningen. Vispa samman smör (rumstempererat), strösocker, pepparkakskrydda, kanel & kardemumma.
Sätt ugnen på 175 grader & sätt ut "bullformar" på en plåt.
När degen jäst klart så kavlas den ut till en stor rektangel, ca 0,7 cm tjock. Bred på fyllningen och rulla ihop till en rulle. Skär i ca 1-1,5 cm tjocka skivor & lägg i bullformarna. Pensla med vispat ägg och strö över rörsocker. Låt jäsa ytterligare 20 min under handduk innan du gräddar dom i mitten utav ugnen i 18 min.
Låt dom svalna & njut.