Yoghurtfrallor
Yoghurtfrallor med flingsalt
Visst kan det kännas lyxigt med nybakat bröd till frukost då & då? Unna er det!
Det kan vara värt att stiga upp någon timma tidigare, sätta en deg och sedan vila igen medan brödet jäser en timma.....
50 g kronjäst
5 dl vatten
2 tsk salt
2,5 dl olivolja
1 dl naturell yoghurt
14 dl vetemjöl
0,5 dl naturell yoghurt
1 msk flingsalt
Värm upp vattnet till 37 grader (fingervarmt), rör ner jästen så att den får smälta samman med det ljumna vattnet.
Sedan skall även salt, olivolja, yoghurt samt vetemjöl ner i degen. Vetemjölet skall tillsättas lite i taget, så att degen går samman. Använder du dig av bakmaskin så skall degen gå ca 10 min, förhand 5-10 min. Degen skall inte vara klibbig, utan fast och elastisk. Låt den jäsa under bakduk i 60 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
När degen jäst klart så delar du upp den i ca 10-12 bitar och rullar till frallor. Låt jäsa 30 min till under bakduk innan du penslar dom med yoghurt, stör över flingsalt och gräddar dom i mitten utav ugnen ca 12-15 min.
Låt dom svalna och njut sedan utav en mumsig frukost🍞☕️
Går dom inte åt? Då går det alldeles utmärkt att frysa in & ta fram till nästkommande frukost.
