Banankaka med pecannötter

150 g smör, rumstempererat
2 dl socker
3 1/2 st bananer
2 st ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
75 g pecannötter
1/2 banan till dekoration
en skvätt honung
Rosta pecannötterna på ett bakplåtspapper på en plåt i mitten av ugnen i 200 grader, ca 7 minuter.
Sätt nu ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker till en porös smet med elvisp i ca 3 minuter.
Mixa bananerna i en mixer/matberedare. Rör ner i sockersmeten och rör i ägg. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och vänd ner de avsvalnade nötterna.
Rör ner sockersmeten tillsammans med dem torra ingredienserna. (Vänd runt försiktigt, vispa ej)
Smörj och bröa en avlång brödform och fyll den med kaksmeten.
Skiva en halv banan i skivor och toppa smeten med det. Ringla över lite honung.
Grädda i 35-40 minuter i 175 grader. Testa med en sticka, kakan ska vara torr inuti.
Låt kakan svalna och njut av en skiva till kaffet.