0

Halloncheesecake med mördegsbotten.

 
Halloncheesecake med mördegsbotten!
 
4 små formar eller 1 stor
(med löstagbar kant)
 
Ingridiernser:
 
Botten
•150 g smör 
•1,5 dl strösocker 
•3 dl vetemjöl
 
Fyllning
•250 g philadelphia
•2 dl créme fraiche
•1 dl strösocker
•2 st ägg
•2 dl hallon (frysta el. färska)
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med att värm upp smöret så att det blir rumsvarmt, tillsätt vetemjöl samt strösocker.
Smöra formarna och tryck sedan ut pajskalet tunt, även upp på kanterna.
Låt pajskalen gräddas i ca 15-20 min.
 
Medans du väntar, så vispa ihop fyllningen.
Vispa upp philadelphia, créme fraiche och strösocker. Tillsätt sedan ägg och hallon vispa samman alla ingridienser tills du fått en slät och fluffig smet.
 
När pajskalen är klara så fyller du dom nästan ända upp till kanten. Låt dom gräddas i mitten utav ugnen på 150 grader i 20-25 minuter.
 
Låt svalna och dekorera med hallon!
 
 

Kommentera här: