Sega citronkakor med vallmo

Vi prövade att baka en småkaka med citronsmak och adderade vallmofrön. Såå god den blev! Testa!
Recept:
ca 25 st
125g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
1 ägg
2½ msk färsk ekocitronsaft
1 tsk fint rivet ekocitronskal
3½ dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
1/6 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk vallmofrön
1 krm salt
1 dl florsocker
Värm ugnen till 175 grader.
Tvätta citronen och riv skalet fint, pressa ur saften.
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, vallmofrön och salt i en bunke.
Sikta florsockret på en tallrik.
Vispa det rumsvarma smöret och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda i ägget, citronsaften och citronskalet.
Tillsätt de torra ingredienserna och rör om till en jämn deg.
Rulla bollar av smeten och rulla dem i de siktade florsockret. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. (De behöver inte plattas till)
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Låt svalna och njut!
Gottgott!
Trevlig söndag!
skriven
Hur mycket vallmofrön ska det vara i? 😊