2

Sega citronkakor med vallmo

 
Nytt år och nya fräscha bakverk. Visst blir man sugen på att baka med lite vårigare smaker så här efter jultider?
Vi prövade att baka en småkaka med citronsmak och adderade vallmofrön. Såå god den blev! Testa!
 
Recept:
 
ca 25 st
 
125g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
1 ägg
2½ msk färsk ekocitronsaft
1 tsk fint rivet ekocitronskal
3½ dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
1/6 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk vallmofrön
1 krm salt
 1 dl florsocker
 
Värm ugnen till 175 grader.
Tvätta citronen och riv skalet fint, pressa ur saften.
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, vallmofrön och salt i en bunke.
Sikta florsockret på en tallrik.
Vispa det rumsvarma smöret och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda i ägget, citronsaften och citronskalet.
Tillsätt de torra ingredienserna och rör om till en jämn deg. 
Rulla bollar av smeten och rulla dem i de siktade florsockret. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. (De behöver inte plattas till)
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Låt svalna och njut!
Gottgott!
 
Trevlig söndag!

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Hur mycket vallmofrön ska det vara i? 😊

2 Anonym:

skriven

Hur mycket vallmofrön ska det vara i? 😊

Svar: Oj missade detta! 1,5 msk! :)
Sara Thilander & Victoria Hansson

Kommentera här: