Hallon & citron marängpaj
Pajskal
• 100 g smör
• 1 st ägg
• 3 dl vetemjöl
Kör ingridienserna i matberedaren. Tryck ut pajdegen i smörad springform, ca 2 cm upp på kanterna.
Fyllning
• 100 g smör
• 1 dl strösocker
• 0,5 dl florsocker
• 2 st ägg
• 1,5 dl vetemjöl
• 1 tsk bakpulver
• 1 msk citronsaft
• 1,5 dl hallon
Vispa ihop socker samt ägg. Tillsätt sedan alla andra ingridienser i smeten, tills du fått en härlig ljusrosa färg och en len konsistens.
Om du använder frysta hallon, värm dom lite innan du vispar ner dom.
Fyll pajskalet med smeten, grädde i mitten av ugnen på 175 grader i ca 17-18 minuter.
Tag ut och låt svalna.
Maräng
• 4 st äggvitor
• 3 dl strösocker
Vispa upp äggvitorna till ett fast skumm, tillsätt sedan lite socker i taget tills marängen fått en glansig och fast form.
Bred ut den över pajen och låt grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 5 minuter.
Servera pajen med en klick vispgrädde eller vaniljglass. Perfekt påskdessert, både söt och syrlig på samma gång!🐥



skriven
Vilken storlek använder ni på springformen? Vanlig 25cm eller?