2

Hallon & citron marängpaj

Pajskal
• 100 g smör
• 1 st ägg
• 3 dl vetemjöl
 
Kör ingridienserna i matberedaren. Tryck ut pajdegen i smörad springform, ca 2 cm upp på kanterna.
 
Fyllning
• 100 g smör
• 1 dl strösocker
• 0,5 dl florsocker
• 2 st ägg
• 1,5 dl vetemjöl 
• 1 tsk bakpulver
• 1 msk citronsaft 
• 1,5 dl hallon
 
Vispa ihop socker samt ägg. Tillsätt sedan alla andra ingridienser i smeten, tills du fått en härlig ljusrosa färg och en len konsistens. 
Om du använder frysta hallon, värm dom lite innan du vispar ner dom.
Fyll pajskalet med smeten, grädde i mitten av ugnen på 175 grader i ca 17-18 minuter.
Tag ut och låt svalna.
 
Maräng
• 4 st äggvitor
• 3 dl strösocker 
 
Vispa upp äggvitorna till ett fast skumm, tillsätt sedan lite socker i taget tills marängen fått en glansig och fast form.
Bred ut den över pajen och låt grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 5 minuter.
 
Servera pajen med en klick vispgrädde eller vaniljglass. Perfekt påskdessert, både söt och syrlig på samma gång!🐥
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Vilken storlek använder ni på springformen? Vanlig 25cm eller?

2 Anonym:

skriven

Vilken storlek använder ni på springformen? Vanlig 25cm eller?

Kommentera här: