Kanellängd

Kanellängd
100 gram smör
3 dl mjölk
1,5 dl strösocker
3,5 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk mald kardemumma
7 dl vetemjöl
Fyllning
75 gram smör
1 dl strösocker
1 msk kanel
Ett vispat ägg och pärlsocker till topping
Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smötet i kastrull och blanda samman med mjölken i en bakbunke.
Tillsätt bakpulver, salt, socker samt kardemumma. Blanda samman alla ingredienser och tillsätt lite mjöl i taget. Knåda degen tills den gått ihop till en smidig och inte för torr deg. Kavla ut till en stor rektangulär platta.
Vispa ihop rumsvarmt smör, socker och kanel som du sedan breder ut över degplattan.
Rulla ihop till en kanelrulle och lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
Skär upp i centimetertjocka skivor och lägg dom omlott med varandra. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Låt gräddas i mitten av ugnen i ca 17-18 minuter.
Färdigt!
Detta är ett alternativ till dig som inte vill vänta på jäsning osv. Du bakar denna mumsiga Kanellängd på ca 40
minuter, vilket är kanon för dig som är "akut" fikasugen!