Vit kladdkaka med karamelliserad banan

Kladdkaka bakad på vit choklad och toppad med karamelliserad banan.
För alla er som är riktigt sötsugna, prova!
200 g smör
200 g vit choklad
3 st ägg
2,5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 st banan
2 msk vatten
1 dl strösocker
1 msk smör
Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull på låg temperatur.
Rör sedan ner ägg, socker & vetemjöl så att du får en slät smet. Smöra en bakform och fyll upp med kladdkakesmeten. Sätt ugnen på 175 grader.
Tag fram en stekpanna, låt vatten, socker & smör koka samman. Skiva en banan och tillsätt den i karamellen. Rör om och häll över kladdkakan.
Låt grädda i mitten utav ugnen i ca 18-20 min.
Serveras helst med vaniljglass eller vispgrädde.
Hoppas att ni gillar det!
🍌🍦🍌🍦🍌