Citronmuffins med vallmo och lemoncurd

Häromdagen bakades det ljuvliga citronmuffins här hemma! Med vallmo i smeten och en klick lemoncurd i varje blev dom riktigt mumsiga. Vi toppade dessa med en italiensk maräng för en lite lyxigare känsla ;) Receptet kommer här:
- 100g smör
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1,5 msk blå vallmofrön
- 1 dl röd mjölk
- 1 ekologisk citron
- 3 dl mjöl
- lemoncurd
- Smält smöret, vispa ägg och socker riktigt pösigt, blanda i smöret, mjölken och rivet skal samt saft från citronen.
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och vallmofrön och rör ner i smeten och vänd runt försiktigt till en jämn smet.
- Fyll formarna lite i botten och klicka sedan i 1 tsk lemon curd, fyll sedan formarna med resten av smeten.
- Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 12 minuter.
Om man vill kan man sedan göra en italiensk maräng och toppa muffinsen med detta.
Denna gången gjorde vi så här:
5 äggvitor
2,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
Gör ett vattenbad, vispa ihop alla ingredienser i en rostfri bunke och ställ över vattenbadet. Vispa hela tiden tills dess att sockerkristallerna löses upp. Har man en termometer är den färdig vid 65 grader.
Vispa nu marängen kall i en bakmaskin.
Den är färdig när den uppnår rumstemperatur.
Färdigt att spritsa och låta fantasin flöda!
Kram Sara och Victoria!