Citronmuffins med vallmo och lemoncurd

Häromdagen bakades det ljuvliga citronmuffins här hemma! Med vallmo i smeten och en klick lemoncurd i varje blev dom riktigt mumsiga. Vi toppade dessa med en italiensk maräng för en lite lyxigare känsla ;) Receptet kommer här:
- 100g smör
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1,5 msk blå vallmofrön
- 1 dl röd mjölk
- 1 ekologisk citron
- 3 dl mjöl
- lemoncurd
- Smält smöret, vispa ägg och socker riktigt pösigt, blanda i smöret, mjölken och rivet skal samt saft från citronen.
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och vallmofrön och rör ner i smeten och vänd runt försiktigt till en jämn smet.
- Fyll formarna lite i botten och klicka sedan i 1 tsk lemon curd, fyll sedan formarna med resten av smeten.
- Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 12 minuter.
Om man vill kan man sedan göra en italiensk maräng och toppa muffinsen med detta.
Denna gången gjorde vi så här:
5 äggvitor
2,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
Gör ett vattenbad, vispa ihop alla ingredienser i en rostfri bunke och ställ över vattenbadet. Vispa hela tiden tills dess att sockerkristallerna löses upp. Har man en termometer är den färdig vid 65 grader.
Vispa nu marängen kall i en bakmaskin.
Den är färdig när den uppnår rumstemperatur.
Färdigt att spritsa och låta fantasin flöda!
Kram Sara och Victoria!
skriven
Jag är osäker på om jag klarar detta, men jag skall absolut prova. Chansen är stor att de se lite annorlunda ut efter mitt bak dock ;-)