1

Citronmuffins med vallmo och lemoncurd

 
Häromdagen bakades det ljuvliga citronmuffins här hemma! Med vallmo i smeten och en klick lemoncurd i varje blev dom riktigt mumsiga. Vi toppade dessa med en italiensk maräng för en lite lyxigare känsla ;) Receptet kommer här:
 
  • 100g smör
  • 2 ägg 
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 msk blå vallmofrön 
  • 1 dl röd mjölk 
  • 1 ekologisk citron
  • 3 dl mjöl
  • lemoncurd
  1. Smält smöret, vispa ägg och socker riktigt pösigt, blanda i smöret, mjölken och rivet skal samt saft från citronen.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och vallmofrön och rör ner i smeten och vänd runt försiktigt till en jämn smet. 
  3. Fyll formarna lite i botten och klicka sedan i 1 tsk lemon curd, fyll sedan formarna med resten av smeten.
  4. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 12 minuter.
Om man vill kan man sedan göra en italiensk maräng och toppa muffinsen med detta. 
Denna gången gjorde vi så här:
 
5 äggvitor
2,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
 
Gör ett vattenbad, vispa ihop alla ingredienser i en rostfri bunke och ställ över vattenbadet. Vispa  hela tiden tills dess att sockerkristallerna löses upp. Har man en termometer är den färdig vid 65 grader. 
Vispa nu marängen kall i en bakmaskin. 
Den är färdig när den uppnår rumstemperatur. 
Färdigt att spritsa och låta fantasin flöda!
 
Kram Sara och Victoria!
 
 

Kommentarer:

1 fasligtsja.blogg.se:

skriven

Jag är osäker på om jag klarar detta, men jag skall absolut prova. Chansen är stor att de se lite annorlunda ut efter mitt bak dock ;-)

Kommentera här: